Zdravá verze pizzy bez použití mouky: Připravte si lahodnou pizzu, po které nebudete mít žádné výčitky svědomí

Květáková pizza bez mouky - Lajfhek
Květáková pizza bez mouky - Lajfhek

Pokud držíte nějakou dietu, určitě si musíte na čas zakázat i takové dobroty, jako je například pizza. Mám pro vás skvělou zprávu. S námi si můžete dopřát dokonce i pizzu! Jen ve zdravé formě, ale s úžasnou chutí. Jdete do toho?

Reklama

Na květákovou pizzu budete potřebovat:

1 střední květák

špetka soli

1/2 lžičky sušené bazalky

1/2 lžičky oregana

1/2 lžičky sušeného česneku

špetka pepře

1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu

1/4 hrnku mozzarelly

1 vajíčko (případně i dvě)

Postup:

Nejdříve si zapneme troubu na vysokou teplotu 230 stupňů Celsia. Květák omyjeme, osušíme a podělíme na jednotlivé hlavičky. Hlavičky dáme do mixéru a pomixujeme nadrobno. Ve výsledku bychom měli mít cca 2 až 3 hrnky květáku.

pizza3

Rozmixovaný květák dáme cca na 4 minuty do mikrovlnné trouby, aby nám změkl. Jelikož mám toto odzkoušené, lepší je květák předem uvařit na páře, nechat vychladnout a vyschnout a až potom mixovat. Tento krok je tedy na vás, oba způsoby jsou fajn.

pizza4

Pokud je květák stále mokrý, musíme ho osušit papírovými kapesníčky, které nasají všechnu přebytečnou vodu.

pizza5

Hmota by měla být suchá a sypká jako těsto. Do misky ke květáku přidáme postupně parmazán, mozzarellu a dochutíme solí a pepřem. Přidáme i všechny sušené bylinky. Do těsta přimícháme i jedno nebo dvě vajíčka.

pizza6

Plech si vyložíme papírem na pečení a na něj vytvarujeme kulaté těsto. Těsto by mělo být rovnoměrné. Plech vložíme do trouby a pizzu pečeme 8-11 minut na nejvyšší teplotě.

pizza8

Na pizzu následně poklademe vše, co máte rádi. Rajčatovou omáčku, šunku, sýr, kukuřici, olivy, špenát, vajíčko … Cokoliv. Pizzu vložíme ještě na pár minut (5-7) do trouby, aby se dobře zapekla. Nakrájíme na trojúhelníky a můžeme se do ní vesele pustit. Dobrou chuť.

pizza9

Reklama